keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Rautalangasta lintuhäkki...jossa asuu nyt keijukainenVihdoinkin sain sen valmiiksi! Lintuhäkin rautalangasta. :-) Se on ollut yksi haaveistani, mitä teen. Tarkkaa mallia minulla ei ollut kun aloin tekemään. Malli muodostui työn edetessä, kuten minulla yleensäkin. Tein sitä viime viikolla lähes joka päivä...useita tunteja tuon vääntämiseen meni. Välillä häkki oli nuorimmaisen hattuna, tai muuten kovassa käsittelyssä. Kai hänkin halusi tehdä työhön oman osuutensa. ;-) Monenlaisia mutkia muodostui siihen pojan ja minunkin käsittelyssä. Silti olen tyytyväinen lopputulokseen.


Katosta pidän eniten, siitä tuli parempi kuin mielessäni kuvittelin.


Koukeroita ja erilaisia mutkia...sormet olivat tehdessä kovalla koetuksella, vaikka käytinkin pihtejä apuna vääntelyssä. Katosta tein irrotettavan, jotta voin joskus laittaa vaikka köynnöskasvin sinne sisälle.


Samalla työtä tehdessäni purin mielestäni sellaista elämän tuskaa jota mieleeni on kertynyt silloin kun onni on kääntänyt selkänsä. Omaa surua on helpompi käsitellä kun teen käsilläni jotain. Tunteet virtaa ihan luonnostaan ulos ja olo vähitellen helpottuu. On jotenkin vaan niin lohdullista ja puhdistavaa itkeä murheet pois. Hyväksyn jälleen että elämään kuuluu monenlaisia tunteita ja asioita. Tunteet vaan tulee... ja menee, niihin ei tarvitse jäädä kiinni.


Sen jälkeen olo on hyvä ja kiitollinen. Näen asioita selvemmin. On taas ihana keskittyä tämän päivän elämään, kun taakkaa on tyhjennetty.  Keijukainen muistuttakoon että elämän voi ottaa jälleen kevyemmin ja iloita tästä päivästä. Iloitsen siitä että pimeä ( ja minulle vaikein) vuodenaika alkaa väistyä. Kevättä kohti mennään, pimeys vähenee ja auringon valo lisääntyy. :-)

Iloitaan tästä päivästä ja siitä hyvästä mitä meillä tänään on!

Lämpimin terveisin Sanna

23 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Tuli mieleeni että monestihan esim lasten terapiassa käytetään tuota käsillä tekemistä yhtenä polkuna siihen, että saadaan henkilö purkamaan mieltä ja ajatuksia. Sinä terapoit itse itseäsi, samalla kun luot jotain noin kaunista!

Helena kirjoitti...

Aivan mahtavan HIENO!
Ja vielä itsetehty, huh huh, arvostan!

minnamarika kirjoitti...

Voi miten ihastuttava kokonaisuus! Olet todella taitava :))

LeenaJohanna kirjoitti...

Oikea taidonnäyte. Aivan upea lintuhäkki.
Itselläni on sama tapa. Kun teen ompelustöitä niin melkein aina käsittelen jotain juttua. Joskus itken aivan vuolaasti .
Helpottaa tosi paljon.

Pihlajanmarja kirjoitti...

Tosi kaunis häkki. Vielä en ole itselleni hommannut niitä uusia lankoja. Oletko huomannut aiempaa kommenttiani, jossa kyselin sinun lankamateriaalistasi? Kun ehdit, niin voit laittaa siihen oman kommenttisi perään, tulee viestinä minulle, kun olen jatkokommentit tilannut.
Saa nähdä tuleeko minusta koskaan tuollaista langanvääntäjää. Hyvää jatkoa ja mitähän seuraavaksi syntyykään sinulta.

Sari kirjoitti...

Tosi hieno lintuhäkki!! Mulle ei oo ees tullu mieleen, että tuommoisen vois itekki tehdä. Aivan ihana ja paljon kivempi ite tehtynä, ku kaupasta ostettuna. :)

Taru kirjoitti...

Upea!
Ja jos ajattelee jo sanaa "käsitellä", sehän tulee jotenkin käsillä tekemisestä ja siitä, miten sitä mielessään asioita käsittelee samalla kun käsin puuhaa.
Kuuluvat jotenkin yhteen saumattomasti nuo kaksi asiaa : )

Anonyymi kirjoitti...

Olet vanginnut jotain herkkää ja kaunista...enkä tarkoita nyt tuota keijua. (Minulla on muuten samaa keiju-sarjaa, pidän partylitesta).

sanna kirjoitti...

Ette usko kuinka yllättynyt ja iloinen olen teidän kaikkien viesteistä! <3 Suuri kiitos teille yhteisesti.

Elisa: Niinhän se on...lapsikin käsittelee asioita tekemällä jotain käsillä, vaikka leikkimällä. Mihinpä meistä se tarve katoaisi? Meissä asuu pieni lapsi vielä aikuisenakin. ;)

LeenaJohanna: On lohdullista kuulla että on muitakin. Mulle itku on aina ollut luonnollinen keino purkaa murheita.

Pihlajanmarja: Anteeksi etten ole huomannut viestiäsi. Käyn kohta tarkastamassa. Käytin häkissä ja monissa muissakin töissä mieheltäni saatua hitsauslankaa. Se on ns.ydinlankaa, jossa on jotain jauhetta sisällä. Jyrkästi taittaessa se katkeaa aika helposti, jos ei ole varovainen. Toisena (ohuempana) lankana käytän ihan tavallista sidontalankaa, jota ostan pieninä rullina mm. Kärkkäiseltä 1€ rulla.

Taru: Noin minäkin olen sanan ymmärtänyt. Hyvin osasit asian ilmaista. :)

Keijukainen: PartyLatea se on, harmi vaan kun sarjaa ei enää saa.
Käynpä kattelemassa sinun blogissasi... :)

Sanna-Mari kirjoitti...

Todella kaunis häkki!
Kattelin muutenkin vähän täällä ympärilleni, niin paljon kaikkia hienoja värkkäyksiä! :) Tulen varmasti toistekki.

Hannele kirjoitti...

No voi hyvän tähen, johan siellä ollaan taas värkätty! Ihan mahtava, ei mulla oo käyny ees mielessä että lintuhäkin vois ite väännellä :D Mitähän ihanaa seuraavaksi keksit ;)

Marge kirjoitti...

Sinä olet TAITAVA!! Häkki on herkkä ja upea!!!

Ni-in, ihmisen elämään mahtuu niin monenlaisia tunteita, jokus ne ovat kasvun paikkoja, joskus vain täytyy hyväksyä, että huonotkin hetket kuuluvat elämään, sitten voi taas enemmän nauttia kaikesta siitä hyvästä ja kauniista, mitä elämä meille tarjoaa:)
Toivon, että huominen päivä tuo sinulle tullessan iloa ja lohtua ja onnea!!

Lämmin halaus sinulle,
Marge

sanna kirjoitti...

Hannele: Kiitos! Ihana kommentti. :) Onhan niitä kaikenlaisia suunnitelmia mielessä... aika näyttää mitkä niistä toteutuu. ;)

Marge: Kiitos valtavasta viestistäsi! Tänään on ollut hyvä päivä ja sinä muiden joukossa olette niin piristäneet mieltäni blogin kautta! On ihanaa huomata että huonommat päivät tulevat ja menevätkin. Aina seuraava hetki tai seuraava päivä voi ollakin parempi. Ja olen tyytyväinen siihen mitä on nyt. Lämpimin terveisin Sanna

sanna kirjoitti...

Sanna-Mari: Kiitos vierailustasi, kiva kun löysit tänne! Poikkesin vastavierailulle... on aina hauskaa käydä katsomassa uusien kommentoijien blogeja. :)

Lallukka kirjoitti...

Tämä on ehdottomasti kaunein työ mitä olen blogeissa nähnyt! Olet varmastikkin antanut työlle kaikkesi kun olet sitä tehnyt terapiana. Ja sen kyllä näkee!

Vuokko kirjoitti...

Ihastuttava häkki! Minulle vastaavanlaista terapiaa on puutarhatyöt, monesti sumuisin silmin ulkona puuhailen,kun työstän mielestäni suruja tai pahoja ajatuksia. Töistä saa silloin ikäänkuin kaksinkertaista palkkaa: hyvän mielen sekä kaunista jälkeä ympärilleen :))

sanna kirjoitti...

Paljon kiitoksia Lallukka! Sitä taitaa keskittyä työhönsä tunteiden vallassa niin intensiivisesti, ettei itse oikein aina tajuakaan. Työ vaan niinku syntyy siinä käsissä...välillä taukoja ja sitten jatketaan. Ihanaa kun muutkin pitävät häkistä. :)

Vuokko: Siinä onkin kahdenlaista hyötyä, kuten kirjoitit. Parempi mieli ja kaunista jälkeä. Mä myös käytän puutarhaa tunteiden purkupaikkana. Varsinkin kiukkua siellä on hyvä purkaa, kun voi käyttää voimaa ja saa paiskoa kiviä tai lapioida hiekkaa/multaa. Kyllä siinä puuhassa kiukku vähenee ja samalla tulee tehtyä ppuutarhassa vähän inhottavampi homma...ja vielä nopeasti. :)

Pihlajanmarja kirjoitti...

Ehkä tilaan sieltä CCHobbystä sitä alumiinilankaa, kun siellä on sitä isolla kiekolla tai sitten haen Etrasta alumiinista hitsauslankaa, jompsin kumpsin. Vaikka SSHobbyllä on isot toimituskulut, niin jos ottaa muutakin hilpetööriä, niin on kuitenkin halvempaa kuin Sinooperissa. Sinooperissa 3 mm alulanka 8,20 € ja vain 3 metriä. SSHobbyssä 29 metriä oli jotain 12 €!! Ehkä minäkin teen vielä lintuhäkin vaikka ei siitä sydänsykkyrästäni voi kyllä niin päätelläkkään.

Sökö kirjoitti...

Aivan ihana tuo! Haaveilen niin tuommosesta! Todella kaunis tuo, en voinu ku ihailla tuota.. Mahtavasti keijukainen on tuolla sisällä. Oikein palio voimia sulle Sanna!

Pajupirtti kirjoitti...

Siitähän tuli oikein hieno!
Kyllä sinä osaat tuon rautalankaväännön.Oikea Suomen mestari olet.SMRV:)
Terkuin Kaisa

Nina kirjoitti...

Yhdyn edellisiin kommentoijiin, niin kaunis on tekemäsi lintuhäkki!
Olet kyllä kekseliäs ja taitava.

Mukavaa viikonloppua!:)

tuuluska kirjoitti...

Kiertelen katselemassa blogeja, ajattelin etten näin myöhään enää kommentoi (on kuin herättelis ihmisiä ;)) mutta tämä on nyt pakko kommentoida.
Käsistäsi syntyi taas tosi hieno teos... olet kyllä taitava! Häkin kokoa on vähän vaikea arvioida kuvasta... onko jotain 30 cm korkea pohjasta huippuun? Ihastuttava ^^

sanna kirjoitti...

Pihlajanmarja: Alumiinilanka on varmasti helpompi käsitellä, pehmeämpi. Toivon sinulle mukavia hetkiä rautalangan parissa!

Sökö: Kiitos! Ajattelinki että sä tykkäät. :) Sain muuten naulakon laitettua seinään ja se on oikein hyvässä käytössä. Vihdoinki on laukuille paikka!

Pajupirtti: Voi sua Kaisa! Kiitos ylistävästä kommentista. :)

Nina: Kiitos! Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

Tuuluska: En heränny! ;) Luin vasta aamulla. Kiitokset viestistäsi. Piti käydä mittaamassa ja se on 52cm korkea, 25cm leveä. Tiiäkkö, mäki ajattelin mielessä ku ehdotit 30cm, että kai se jotain sellaista on, vaikka näen sen livenä! :)