sunnuntai 22. helmikuuta 2009

KasvihuoneKesäkuvia selatessa löysin elokuussa 2006 otettuja kuvia kasvihuoneesta. Sinä vuonna sain kasvihuoneen ja kuvissa näkyy ensimmäiset minun viljelemäni tomaatit.

Kasvihuone on kasattu mieheni valmistamaan metallirunkoon Lumonin eri kokoisista parvekelaseista. Ostimme sen vanhemmalta pariskunnalta tarpeettomaksi jääneenä ja silloin se oli puurunkoon rakennettu. Vanha runko oli liian laho uudelleen käytettäväksi. Mieheni oli myyjällä kaverina purkamassa kasvihuonetta ja kotiin tullessa hänellä oli soutuvenekin peräkärryssä! Oli sitten tehnyt kannattavaa kauppaa muutenkin. Lasien puhdistus maalista ja muusta liasta oli monen päivän työ. Samalla kaikki lasit mitattiin ja kokoja oli useita, koska lasit ovat alunperin jotain jäännöksiä työmailta. Sitten pääsin suunnittelemaan minkälaisen ja kokoisen laseista saa kaikki mahdolliset lasit hyödyntäen. Se oli ihanaa! Olin innoissani, kun olin saamassa omaa kasvihuonetta, vaikka en ollut kerennyt vielä kauheesti haaveillakaan siitä. Suunnitelman lopputulos näkyykin kuvissa. Sisällä olevan käytävän ja oven edustan rakentelin mieheni avustuksella kaupassa mukana tulleista puulaatoista ja laudoista. Nyt odotan innolla, että jälleen pääsen kasvihuoneeseen puuhailemaan. Kohta voi alkaa kylvään ensimmäisiä siemeniä...

Kuvassa vielä hyvännäköinen pajukaari sai syksyllä tuomion purettavaksi, joka pitäisi keväällä toteuttaa. Suunnitteilla tilalle on jotain uutta, kun siinä on kiva paikka köynnöksille.

1 kommentti:

Suvikummun Marja kirjoitti...

Hei,Sanna, ja kiitos vierailustasi (:
Täällä sitä myös odotellaan malttamattomana kasvihuonepuuhailuja, iso työ on ollut teillä kasvihuoneen kokoamisessa, mutta kyllä tulos onkin vaivan arvoinen.
Aikaisemmassa postauksessasi on tuo päivänvarjo tosi kiva idea, kesällä sitten joku muratti siihen vielä kiipeilemään. Ja sievä on varjon pitelijäkin (:
Itselläni on tosi VALTAVA risukasa odottamassa, mutta nyt on iskenyt paha Wiirus eli laiskamato, se tahtoo päästä yllättämään aina kun joku homma alkaa vaikuttaa liikaa työltä ;)
Liukasta laskiaistiistaita sinne :)