perjantai 7. toukokuuta 2010

Rautalankangasta naulakko

Viimeksi kun tein rautalangasta arvontaan kylttiä, tuli ensin tämän naulakon aihio. ;) Kun se olikin väärän mallinen kylttiin päätin myöhemmin tehdä siitä jotain muuta. Se muu muodostui naulakoksi, pyyhkeille vessaan.

Virkkasin koruille ja hiusrenksuille pienen pussukan naulakkoon.

Pieni virkattu hattu koristaa myös naulakkoa. Sen olen virkannut yli vuosi sitten automatkan aikaa kuluttaakseen. Nyt samanlaisia on syntynyt käsissäni muutama lisää. Ehkä piankin näette mihin tarkoitukseen. ;)

Vanhoja pyyhkeitä koristin kirpparilta ostamallani pitsillä ja virkkasin niihin uudet lenkit.
Murattiköynnöksen olen maalannut vessan seinää kiertämään pian muuton jälkeen kahdeksan vuotta sitten. Toisinaan meinaan maalata sen pois...toisinaan pidän siitä. Olkoon sitten vielä siellä jonkin aikaa...

Orvokkeja istuttelin pieniin ruukkuihin. Ne ihastuttavat aina kauneudellaan ja herkkyydellään. Ostin orvokkeja piristääkseni itseäni... Mieheni on ollut pääsiäisestä asti ylitöissä, neljä työpäivää putkeen, 12h + matkat yhteensä kaksi tuntia, sitten kaksi vapaata, josta toinen menee yövuoron jälkeen nukkumiseen. Käytännössä yksi vapaapäivä työpäivien välissä. Lapset toisinaan kaipailevat isäänsä ja minäki vähän... ;) Onneksi on tiedossa että työt helpottavat parin viikon päästä ja elämämme pääsisi normaaliin rutiiniin. :)

Yläkertaan laitoin tämän verenpisaran talveksi ja se oli kyllä todella huonolla hoidolla siellä. En muistanut kastella ku muutaman kerran talven aikana ja olin ihan varma että se on kuivunut kokonaan. Toin sen kuitenkin alakertaan valoisalle ikkunalle, vaihdoin uuden mullan ja aloin kasteleen ja lannoittamaan... Lehtiä ilmaantui vähitellen ja nuppujakin. Voitteko uskoa sitä iloa kun se nyt jo kukkii! :)

Leikatut omenapuun oksat innostuivat kukkimaan sisällä.
Niiden myötä toivottelen teille oikein mukavaa ja antoisaa viikonloppua!

14 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Kauniita kuvia ;) Olet kyllä taitava käsityöläinen!

Mirka kirjoitti...

Ihana naulakko!
Tässä alkaa pian houkuttaa itseäkin rautalankataivuttelu ;-) Oletko ihan itse sen taidon oppinut vai käynyt jotain kursseja? Todella kauniita juttusia sun käsissä syntyy :)

Wilhelmiina kirjoitti...

Aivan upeita tekeleitä olet tehnyt. ja hattu on minusta aivan upea !
Kaunista, kaunista syntyy käsissäsi.

Sanna-Mari kirjoitti...

Hieno naulakko, erityisesti sykähdyttää, että siinä on selevää suomenkieltä :)
Onko hattu kovetettu sokerivedellä vai pysyykö kuosissaan ihan itekseen? Äite tekee sokerivedellä kovetettuja, eskarin tädeille meinataan semmoset antaa kuun lopulla; yleensä kyllä annettu jotain mikä ei jää nurkkiin...
Mukavaa viikonloppua ja Äitienpäivää!

sanna kirjoitti...

Kiitos Elisa, Mirka ja Wilhelmiina!
Mirka, olen ihan kokeilemalla opetellut...En ole tainnut lainata yhtään metallipunonta kirjaakaan. Tuntuu että sillon syntyy paremmin omia ideoita, kun ei olekaan tietoa miten muut tekevät. Saa itse kehitellä ja se on mulle mielekästä. Ideoita rautalankatöihin poimin kyllä lehdistä, netistä, kuten tuollainen pyyhkeet-naulakko on olemassa toisenlaisena versiona. :)

sanna kirjoitti...

Sanna-Mari, Kiitos viestistäsi! Kovetan liima-vesi seoksella. Silloin ei ole mielekäs lapsille nuoleskeltavaksi... ;) Tuohon mielestäni sopi oikein hyvin suomenkielinen teksti, sitä käytänkin mielelläni, jos vaan tekeleeseen sopii.

Irma kirjoitti...

Todella kaunis naulakko ja kauniit virkkaukset! Olet kyllä taitava!!
Kauniita kukkia, orvokki on minunkin lemppari. Verenpisarasta olen aina tykännyt (tulee oma äiti kukkineen mieleen), olen itse aika poropeukalo huonekasvien kanssa.
Hyvää äitienpäivää!:)

Saila kirjoitti...

Ihania kukkia, ja mukava yllätys tuo verenpisara! Todella kaunis pikku pyyhenaulakko, tekee kodikkaan olon varmasti kylpyhuoneeseen.

sarppa kirjoitti...

Wau,oletpas taitava!:) Todella kaunista jälkeä!:)

Hyvää Äitienpäivää!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hauska naulakkohan siitä tuli ja niin siisti. Olet kyllä oikea rautalangastavääntäjä.
Iloista äitienpäivää.
Kaisa

Johanna kirjoitti...

Minäkin tykkään tuosta pyyhkeet-tekstistä naulakossa! Se kai noissa rautalankatöissäsi kiehtoo, kun lanka vääntyy niin moneksi, eikä tarvi tekstejä lisäillä työhön erikseen :)

Suloisia omenankukkia!

Mikä muuten olikaan se kuvankäsittelyohjelmasi? Uuteen koneeseen pitäisi joku hommata...

Irma kirjoitti...

Hei Sanna, sinulle on kukka blogissani, käy kurkkaamassa;)

minnamari kirjoitti...

Oikein kiva, tunnelmallinen blogi! Koti-ikävääni lievittääkseni surffailen ympäriinsä suomalaisissa blogeissa...mukavaa kevättä & kaikkea hyvää! Terveiset Reinin varrelta Lounais-Saksasta!

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Voi kuinka ihana naulakko, tosi siististi saat nuo tekstitkin! Ja tuo hattu on kyllä aivan ylisuloinen :)