perjantai 10. heinäkuuta 2009

Turun linnassa

Toisella lomareissulla tutustuimme Turun linnaan, siinä määrin mitä se oli mahdollista kun satuimme sinne maanantaina, jolloin se on kiinni.

Lapset halusivat tutkia joka polun ja kolon. :) He olivat ihanan innostuneita vanhoista rakennuksista ja ihmettelivät ovien lukkoja ja muita rakenteita. He miettivät mitä kaikkea suljettujen ovien takana voikaan olla, kaikenlaisia ehdotuksia miekoista ja haarniskoista kuulin. Lapset kurkistelivat ovien alta ja ikkunoista mitä siellä näkyy, kuvitellen välillä näkevänsä haamun. :) Niin mahtavaa mielikuvitusta! Lopuksi harmittelivat ettemme päässeet tutustumaan sisälle paremmin ja sanoi että "joskus kyllä tullaan tänne uudestaan".Itse ihastelin kaikenlaisia erilaisia kivipintoja ja upeita värisävyjä seinien pinnoissa. Pohdin kuinka ennen käsin on tehty niin taitavasti ja kauniin näköistä. Ja kestävää... Onneksi linnan sisäpihalle pääsi tutustumaan ja kuvaamaan, vaikka se muuten olikin kiinni. Emme halunneet kaupunkiin jäädä seuraavaan päivään, jolloin olisi päässyt paremmin tutustumaan. 30'c -astetta lämmintä houkutteli etsimään uimarantoja.


Linna oli todellaki tutustumisen arvoinen paikka ja aion kyllä itsekin joskus käydä niin että pääsee kunnolla sisällekin. Niin, minnehän tuokin luukku menee? :)

Hyvää ja kaunista viikonloppua!

Ei kommentteja: