keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Kirjontaa verhoon ja ompelua


Heippa kaikille teille, Lukijat! Ja kiitos kun jaksatte aina ilostuttaa minua viesteillänne! :)
Mä olen tämän verhon kanssa viettänyt useita tunteja sohvalla ja neula kädessä. Pidän käsin kirjomisesta ja nyt kun yritän parannella pitkään jatkunutta yskää ottamalla vähän löysemmin, niin sain tämän lopultakin valmiiksi. Tuntuu että jotain pitää tehdä, kun liikunta on nyt vähemmällä. Mulla menee normaalisti liikuntaan ainakin neljänä päivänä viikossa tunnista kahteen tuntiin. Kun viime perjantaina päätin että nyt liikunnasta viikko paussia, niin mulla on lähes kymmenen tuntia "ylimääräistä" aikaa. ;) Ja yskä on nyt parempana...auttaako nyt sitten liikuntapaussi vai astmalääke, siitä en tiedä.

Valmiiseen verhoon kirjoin luonnonruusun kukkia. Mallin kopioin posliininmaalauslehdestä, jota vähän muuttelin mieleiseksi ja pistot suunnittelin tehdessäni, eikä tarvinnut purkaa kuin yhden ruusunnupun kohdalla. ;)

Kukkakuvion alapuolella on kahta erilaista  reikäommelta. Nimiä näille en tiedä... Helman päärmäsin myös reikäompeleella, siitä pidän erityisesti liinojen reinassa. Alareunaan ompelin koneella pitsin, joka on samanlaista kuin aiemmin tehdyssä keittiön verhossa. Näin sain kaksi erilaista verhoa sopimaan paremmin yhteen. Valkoiset pellavaverhot tuovat nyt ihanaa valoisuutta keittiöömme. Pidän siitä. :)

Sohvalla oleskellessani on syntynyt myös nämä todella helppotekoiset raitasukat. Aika näyttää saanko pitää nämä itselläni, vai omiiko ne jompi kumpi vanhimmista pojista.

Mun aika on kulunut myös ompeluiden parissa. Tästä alkoi morsiustytön mekon ompelu viime viikolla.

Leikatessani pukua ohuesta satiinikankaasta käytin painoja apuna, jotta kangas ei luista. Metallimieheni on useita vuosia sitten tehnyt nuo ja käytän niitä lähes aina kuin leikkaan jotain kaavojen mukaan. Silloin en tarvitse nuppineuloja juuri ollenkaan, ainoastaan kapeimpiin kohtiin.

Morsiustytön mekko on pientä koristusta vaille valmis. Sitä on ollut ihana ommella ja tyttöni on ollut aivan innoissaan sovittamassa mekkoa. Valmiin mekon näette sitten kun tämä tärkeä päivä muutaman viikon kuluttua koittaa. Oman pukuni kaavoitus odottaa minua huomenna...se ei ole mieluisinta puuhaa. En vaan löytänyt valmista kaavaa, kun olin mielessäni muodostanut jo aika selvän kuvan millainen siitä tulee. Kunhan vain saan kaavat tehtyä, niin sitten onkin taas mukava ommella.

Ystäväni Hannelen blogissa Näperryksiä laidasta laitaan on tulevan ystävänpäivän kunniaksi arvonta. Palkintona siellä on ihastuttava metallinen sydän. Käykää ihmeessä kurkkaamassa, siellä on muutenkin kaikenlaista kivaa! :)

Valoisia päiviä toivottelen teille kaikki vierailijat!
Sanna

20 kommenttia:

LeenaJohanna kirjoitti...

Kyllä sinä olet sitten taitava.
Ihanat verhot ja vielä käsin kirjottu. Tekis mieli itsellekki verhoja pellavasta ja pitsiä , pitsiä...
Kiva nähdä morsiustytön puku sitten valmiina.
Kivaa loppuviikkoa!

LENNU kirjoitti...

Tuhattaituri olet Sanna.
Kauniit verhot ja nuo sukat tahtoisin minäkin, ne on söpöt!!

Suvikummun Marja kirjoitti...

Todella kaunis verho ♥
Olet kyllä taitava ja kärsivällinen!
Toivottavasti yskäsi helpottaa.
Mukavaa viikonloppua sinulekin:)

keijukainen kirjoitti...

Olet todella energinen ihminen:) Ja ihana, että jaat sitä myös meille. Aurinkoa päivääsi!

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Voi, aivan ihana! Teet vielä niin tarkkaa työtäkin, toisin kuin minä :D En oo oikein käsittänyt että miten ihmeessä tuota reikäommelta tehdään, pitää varmaan jossain vaiheessa ottaa selvää :) Ihanaa torstaita!

Amalia kirjoitti...

Voi miten kaunis toi verho on. Mielenkiinnolla odotan kuvia vaatteista.

Maria kirjoitti...

Verho on upea!
Itse olen nyt tähän omaan kotiin tehnyt pikkuhiljaa kirjottua ja virakttua verhoa sinne ja tänne. Olen vain niin hömelö, että aloitan monta työtä ja teen vuorotelen eteenpäin, joten valmista tulee sitten kun tulee.
Kirjontamallisi on kaunis. Tykkään itsekin ottaa maillia "jostain muualta", en valmiista malleista.
Ompelu ja käsityöt ylipäätään on siten luovempaa, kun ei liikoja suunnittele tai etsi mallia vaan luo tehdessäänkin osan.
Tuo painojuttu näyttää mielenkiintoiselta. Helpoissa kaavoissa saatan kirjan laittaa malliksi, mutta yleensä neulaan. Pitääkin kokeilla ensikerralla jotain järeämpää painoa...

sanna kirjoitti...

Suuret kiitokset teille kaikille yhteisesti ihanista viesteistä! Kyllä päivä alkaa iloisella mielellä kun niitä lukee. :)

Hannele: Tuollaiseen päärmeeseen tehtävä reikäommel on yksinkertainen, mutta aika hidasta tehdä. Aika pian sitä oppii sitten tekemään vähän "nopeammin".

sanna kirjoitti...

MariaK: Kiitos viestistäsi! Olimme samaan aikaan täällä kirjoittelemassa. Tuo painojen käyttö nopeuttaa leikkaamista tosi paljon ja helpottaa liukkaitten kankaiden kanssa. Käytimme niitä jo opiskeluaikana koulussa ja pitihän niitä saada sitten itsellekin. :)

Wilhelmiina kirjoitti...

Oi miten kauniit verhot :) ja tiedän aikaa kuluu ompeluiden parissa aika usein monta tuntia.

paranteluita teillepäin!

-T kirjoitti...

Sinä olet kyllä sitten älyttömän näppärä kätösistäsi! Ihana verho, kauniin kuvion olet kirjonut siihen, ihan suurensin kuvaa niin näin paremmin :) ...ja tuosta vaan sukatkin olet tekaissut!!!
Kiitos tuosta "painovinkistä" tuon kaavan leikkaamisen suhteen... Jospa joskus tulisi ommeltua ;)

Anonyymi kirjoitti...

hienot verhot!

oletkin taitava ompelija

sanna kirjoitti...

Kiitokset Wilhelmiina, -T, ja Mi vierailustanne ja kauniista sanoistanne!
Yskä on nyt jo paljon parempi ja siitä olen todella iloinen. :)

Sirkka kirjoitti...

Voi täällä asustaa todella kaunosielu taitavainen!
Niin kauniit ja herkät verhot omin käsin kirjotut luonnonruusun kukin, erittäin kaunista!
vielä morsiustytön ompelukset..oih!
ja sukat...kaikki!

Hyvä, että yskäsi on alkanut helpottamaan, kyllä varmaan on lääke auttanut, noin se alkoi itsellänikin ja sitten lääke auttoi,,tai jos olen pölyisessä paikassa, niin ei lääkekään auta.
Itse ulkoilen viitisen kertaa päivässä aina noin 30-45min kerralla, kun paranet voit alkaa taas liikkumaan se on tärkeää astmaatikolle raittiissa ilmassa.

Linnun laulua alkavaan viikkoon!

Nina kirjoitti...

Kylläpä verhosta tuli kaunis! Kyllä olet ahkera ja taitava.
Jäänpä innolla odottamaan millainen morsiustytön mekosta tulee :)

Marge kirjoitti...

Olet kyllä niin taitava!!:))
Verhot ovat upeat!! Ja sukatkin teit noin vain....
Mielenkiinnolla odotan kuvia morsisutytön mekosta, sinut tietäen se on lumoava!:)

Ainosofia kirjoitti...

Ihana verho - kyllä olet taitava!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Aurinkoista Ystävänpäivää iloinen Sanna Ystäväin!
Toivottelee Kaisa

Ihanat verhot!!

Anonyymi kirjoitti...

Uskomatonta kaunis verhot.Lempi

Anonyymi kirjoitti...

uskomattoman kauniit verhot.Kuzä