Jättiläiskurpitsan kukka paistattelee auringossa...
ja avomaakurkun kukat samoin, ikkunalasien alla.
Lämmin alkukesä on ollut hyvä tomaatille ja kurkulle.
Satoa olemme saaneet syödä jo kuukauden ajan.
Kirsikkatomaatti on erityisen maukasta.
Niitä tulee naposteltua vähän väliä puutarhassa puuhastellessa.
Erikoisen mallinen paprika.
Mikähän lie syynä muotoon?
Kaikki muut on ihan normaalin mallisia.
Luomukasviksia monenlaisia on ruoassamme joka päivä.
Omasta kasvihuoneesta tai kasvimaalta poimitut herkut saa arvostamaan vielä enemmän luomuruokaa.
On maku vaan niin erilainen. Täyteläisempi.
Luomutilalta kävin keräämässä mansikatkin, kun itsellä ei ainakaan vielä ole niitä.
Kieli meinas mennä mukana mansikoita maistellessa. :)
Vadelmapenkit omalla pihalla on tuottanut todella hyvin tänä vuonna.
Muutama vuosi sitten perustettu penkki on aurinkoisella paikalla.
Pakasteeseen on säilötty koko perheen voimin viinimarjoja, mehuja, mansikoita, mustikoita ja vadelmia.
Mies muistutti mua, että jättäisin tilaa myös hirvenlihalle, jota saadaan syksyllä.
Mä kyllä arvelen, että me ehditään ennen sitä tyhjentää pakastinta aika paljon...
Hedelmät onkin nyt saanut pysyä kaupassa,
koska marjoista saa tuoreeltaan hyviä ravinteita, joita ihminen tarvitsee.
Lapset ovat onneksi oppineet syömään monipuolisesti erilaisia marjoja ja kasviksia.
Ja opettelevat itse tekemään kiisseleitä ja salaatteja. :)
Puutarhassa olen tehnyt sellaista siistimistyötä.
Pensaiden juurille katetta, kukkapenkeistä rikkaruohoja pois, kivetyksiä vähän uusiksi.
Uusiakin projekteja suunnitelmissa.
Aika näyttää toteutuuko ne.
Nautitaan nyt vielä makoisista tuoreista mausta.
Syksyn tuulahdus tuntuu jo.
Onnittelut vielä kaikille kaimoilleni, nimipäivän johdosta!
Onnittelut vielä kaikille kaimoilleni, nimipäivän johdosta!
Terveisin Sanna
2 kommenttia:
mahtavaa satoa ootte saanuki :D
meillä pakasteeseen pitää jättää tilaa lampaan lihalle ;)
Njam...paljon herkkuja ! Teille on tullut hyvä sato.
Lähetä kommentti