torstai 20. elokuuta 2009

Köynnöskaari

Tänä kesänä sain monta vuotta haaveilemani köynnöskaaren valmistettua. Siihen tarvittiin miehenikin apua, kun runko on tehty metallista. Aika ohuen metallirungon päälle sidoin rautalangalla koivunrisuja. Risuinen pinta helpottaa köynnöksia tarttumaan kiinni ja kiipeämään.

Kaaressa kiipeää kelloköynnös ja koristekurpitsa. Siihen on tarkoitus hankkia jotain kärhöä, täytyy vain ensin tutustua eri vaihtoehtoihin, jotta löytäisi paikassa menestyvän lajikkeen. Oisko jollakin ehdotuksia puolivarjoisaan paikkaan talon länsinurkalla, V-vyöhykkeellä? Kokemuksesi kärhöistä kiinnostaisi todella. Paikassa saattaa menestyä myös IV-vyöhykkeen kasvit.

8 kommenttia:

Vuokko kirjoitti...

Kärhöistä en osaa neuvoa, mut ihaillen katselen tuota kaarta. Minäkin tuollaisesta haaveilen, sitten ensi kesänä jos toteuttaisi.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kauniisti olet kaaresi kuorrutellut.Mulla on vastaava vasta suunnitteilla. Kaaren olen ostanut valmiina. Aika heiveröinenhän tämä omani on mutta kai se vahvistuu kun sen päällystää.
Kärhöistä ainakin kiinan- ja alppikärhö menestyy varjossakin.Mulla on pohjoisen pimeimmässä nurkassa alppikärhö ja leikkaan sen joka kevät alas ja aina se on tuuhettunut entisestään. Nytkin pyrkii katolle.
Kukkii ihanin vaalean lilanvärisin pienin kellokukin.
Kiinankärhö menestyy missävain. Voin lähettää sinulle siemeniä jos haluat alusta asti kasvattaa.
Omani olen kasvattanut siemenistä.Kukka on keltainen ja siemenet tulee sellaisiin ihaniin tupsukoihin jotka on ihanan koristeellisia. Lapset teki niistä aina pienenä kulmakarvoja ja viiksiä:)
Kivaa viikonloppua Sinulle.
Kaisa
Laita osoitteesi sähköpostiin niin laitan sulle siemeniä, jos haluat.

Sanna kirjoitti...

Vuokko: Kiitos kommentistasi! Toivottavasti saat kaaresi toteutettua. Mulla siihen meni useampi vuosi vaan haaveillen. :)

Pajupirtti: Kiitos laajasta vastauksesta ja kokemuksistasi kärhöistä. Mä kesällä meinasin ostaa jo jotain jalokärhöä puutarhalta, kunnes tajusin ettei ehkä ihan siitä kannata aloittaa tutustumista niiden kasvatukseen. Voi että, mielelläni kokeilisin kasvattaa itse sitä kiinankärhöä. Laitan tietoni sinulle. :)
Kiitos niistä jo etukäteen, Kaisa. Hyvää viikonloppua sinullekin.
Sanna

Ainosofia kirjoitti...

Upea kaari sinulla. Tuollaisesta olen myös haaveillut.
Tuohan onkin hyvä idea tuo risujen laitto tarttumapinnaksi.

Itselläni on joskus edellisessä asunnossa ollut kärhöä ja tykkäsin siitä kovasti.
Jos laittaisin tuollaisen kaaren - ehdottomasti siinä olisi kärhöä mukana.

On hyvä olla useampia köynnöksiä niin on aina joku kukkimassa :)

Mona kirjoitti...

Tämäpäs oli mukava blogi <3
..taidan tulla toistekin :)

-T kirjoitti...

Hei Sanna :)
Kyllä taitaa olla suoraan sanottuna kaunein näkemäni tuo kaari!! Silmiäni hivelee just nimenomaan tuo että olet päällystänyt koivun risuilla sen! En ole liiemmin ollut kaarien ystävä, mutta tämähän antaa meikäläiseen potkua.. jos meille hommataan joskus jonkunlainen kaari niin ehdottomasti haluaisin päällystää sen samoin :)
Nopeasti näyttää kasvit siihen sinulla kasvaneen jos tänä kesänä tuo on vasta valmistunut! Kaunis kokonaisuus!
Koristekurpitsaa oli minulla viime vuonna. Tänä vuonna ei meinaa mulla mitkään kurpitsat onnistua (Ei ollut mielestäni niin lämmin kesä kuin yleensä!?!)

Mukavia syyskesän päiviä :)

Sanna kirjoitti...

Ainosofia: Kiitos. :) Siinä olisikin ideaa laittaa usempaakin lajia juuri kukkimisen takia. Ensi kesänä sit näkee mitä siihen olen keksinyt.

Mona: Kiva kun löysit blogiini. Olet lämpimästi tervetullut toistekin. :)

TeeKoo: Voi kiitos kommentistasi! :) Tosi hyvin köynnökset on kasvanut, liekö hevosen lannalla jotain tekemistä asian kanssa. Viljelin sitä vähän joka kukkapenkkiin ja kukat ovat rehevöityneet tosi paljon. Kasvihuoneessa vähän liikaakin. :D

Mari kirjoitti...

Ihanuus tämä kaari! Olen haaveillut samanlaisesta omaankin pihaan, mutta en oikein tiedä mihin kohtaan sellaisen lykkäisi.. :)