tiistai 11. elokuuta 2009

Norjasta rakennuksia ja rantoja

Ihastelen aina Norjassa erilaisia rakennuksi. Kivikirkot viehättävät ja sopivat loistavasti norjalaiseen luontoon. Olen huomannut että siellä monet kirkot ovat valkoisia, aika samantyylisiä ja mallisia.

Ajon aikana yritin kuvata kauniita rakennuksia...toisinaan huonolla menestyksellä. Lähes aina jokin liikennemerkki tai pensas sattui kohdalleen. :) Pidän norjalaisista terasseista ja parvekkeista, niitä kun on usein vähän joka ilmansuuntaan. Norjassa saattoi samalla asuinalueella olla vaikka minkä mallista, väristä, tyylistä taloa ja kokonaiskuva oli upea! Taloissa on saatettu käyttää suomalaisittain ajateltuna erikoisia väriyhdistelmiä, joista minä kuitenkin pidän. Miksi ihmeessä meillä pitää rakentaa samanlaisia, -mallisia ja värisiä samaan alueeseen? Pitääkö ihmiset oikeesti sellaisesta täällä? Mitä mieltä olet?

Hauskan näköistä asuinaluetta Bodössä.

Kuvasin erilaisia rantoja, joissa nyt reissulla kävimme. Storoyan saaren ranta oli tasaista kalliota

ja valkoista "hiekkaa". Oletan että se on muodostunut koralleista ja simpukan palasista. Simpukoita lapset keräsivät tuolta rannalta matkamuistoksi.

Engeloyan saaresta löytyi keltaista korallirantaa. Keräilin pienen nyrkin kokoisia korallipalloja mukaani, en ollut koskaan ennen nähnyt vastaavaa. Horisontissa näkyy himmeällä Lofootit, n.30km päässä.

Saarelta löytyi myös sitä minulle niin mieluisaa valkoista hiekkaa. Nautin tuulesta, aalloista ja hienosta hiekasta, josta jalan jäljet hävisivät aika pian. Seurasin nuorisoporukkaa pelaamassa biitsiä, olisi ollut unelma päästä peliin mukaan! Rantaa oli laajasti ja olisin kovasti halunnut vaunulla tulla tähän läheisyyteen. Se ei kuitenkaan onnistunut hankalan sillan ja tien takia. Ja oltaiskohan meidät tultu ajamaan pois yleiseltä uimarannalta?

Hiekkamyrskyt ja aallot kohtaavat.

Vielä jäi unelmia ja haaveita Norjan suhteen, ainakin valkoiselle hiekkarannalle haluaisin leiriytyä useaksi päiväksi. Seuraavan kesän reissun suunnittelu voi jo alkaa ... :)

Myöhästyneet onnittelut kaikille kaimoilleni 11.8. nimipäivän johdosta!

1 kommentti:

Martin Radespiel kirjoitti...

Finland sieht sehr schön aus.