perjantai 9. lokakuuta 2009

Kaverisynttärit

Tiistaina tytön kaverit tulivat juhlimaan synttäreitä. Päivällä tein kakun alustavasti valmiiksi ja tarkoitus oli että neiti itse koristelee sen heti kun tulee koulusta. Kavereita tulikin useampi jo suoraan koulusta, kun synttärit alkoivat puoli tuntia koulun päättymisen jälkeen. Eipä sitten sankari malttanutkaan tulla äitin kanssa keittiöpuuhiin ja mulla tuli melko kiire koristelun kanssa. Olen kyllä jo vähän meidän tytön kanssa oppinut, että aina ei tiedä mitä se tahtoo... miten tahtoo...milloin tahtoo. ;) Yläkerrasta kiljunnan ja töminän siivittämänä kakku valmistui.

Täytteeksi sekoitin vaniljarahkaa, rahkaa, kermavaahtoa, sulatettua valkosuklaata ja liivatetta. Tästä seoksesta tein vielä tytön toiveiden mukaan kahta erilaista täytettä; toiseen itsetehtyä mansikka-vadelmahilloa ja toiseen ananasmurskaa. Päällä pursotettuna on tavallista kermavaahtoa ja mansikkakermavaahtoa...vai mikähän se on nimeltään. :) Kakkua tehdessä jälleen totesin että mä en vaan oikein tykkää tästä hommasta, huomaan usein täytekakkua tehdessä olevani hieman kärtyinen. Se ei ole mun juttu, mutta yritän silti tehdä lapsilleni kakun synttäreille, jos he sitä haluavat.

Tosi kiireinen viikko on takana. Usein kaikenlaiset pakolliset menot sattuvat samaan viikkoon ja kun kaikesta siitä selviää, haluaa hetken loikoilla vaan sohvalla pohtien mitä kaikkea onkaan tapahtunut. Yleensä puoli tuntia mulle riittää päiväsaikaan, ellei sitten innostu tietokoneella istumaan.

Tänä iltana innostuin tekemään tytölle hyllyä huoneeseen, kun lupasin hänelle synttärilahjaksi JYSKistä sellaisen hyllykön, jossa oli kolme koria ja naulakkokin samassa. Kun kävin sitä katsomassa, totesin sen olevan liian heikkorakenteinen ja ostinkin pyykkikorin, jonka sisällä oli neljä pientä koria. Korit laitan sitten tehdyn hyllyn päälle. Huomenna olis tarkoitus jatkaa, kun maali on kunnolla kuivunut. On mukavaa taas sisällä puuhailla kaikkea kivaa kesän ulkotouhujen jälkeen.

Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Mamm kun herkullisen näköinen kakku. Voin kieltäytyä vaikka mistä muusta, mutta en täytekakusta, siksi nappasinkin siitä palan ;)

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Luulin jo kommentoineeni tähän mutta enpäs vain! Herkullisen näköinen kakku, ei se kakun tekeminen aina minustakaan niin mukavaa ole kun ei koskaan niin kovin rauhassa saa keskittyä mutta yleensä kyllä tykkään värkätä :)