sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Verhojen ompelua ja pientä tuunausta

Lastenhuoneeseen ompelin uuden kapan...sellaisesta kankaasta jonka joskus olen ostanut keittiöön. :) Väritykseltään sopikin nyt hyvin eskarilaisen huoneeseen, jossa pikkuveljenkin on lupa välillä leikkiä. Väritys huoneessa on yli seitsemän vuoden takainen, silloin kun rakensimme ja sellaisena saa pysyä ehkä niin kauan kun se toimii leikkihuoneena.

Puun olen maalannut viisi vuotta sitten, kun ensimmäisen kerran selkä reistaili... Seisaalleen pystyin jotain tekemään ja maalaaminen sai ajatukset pois kivuista. Puun alaosa on tehty kartongista, koska en halunnut paneeliin maalata. Joskus puussa on ollut lasten askartelemia lintuja, perhosia tms. Mihin ne meidän pienet askartelijat ovat hävinneet?

Viime talven aikana tästä huoneesta muutti kolme koululaista yläkertaan. Tässä naulakossa oli heidän repuilleen nimetyt paikat. Nyt maalasin nimet piiloon ja samalla värikin muuttui. Aika ohuen kerroksen valkoista perinnemaalia päälle, sutien vähän epätasaisesti. Nyt siinä on paikka eskarilaiselle ja kaksivuotiaalle perhekerholaiselle. Tarttishan sinnekin repun, kun pieni on jo niin innokkaana askartelemassa ja piirtämässä.

Eilen kävin eka kertaa tälle syksylle keräämässä pajuja. Ihan kävelymatkan päässä on hyvät apajat, leikkikentän lähellä. Voin laittaa lapset leikkimään ja itse keräillä. Samalla tulee siistittyä leikkipuiston ympäristöä.

Oikein mukavaa ja reipasta alkavaa viikkoa!

4 kommenttia:

-T kirjoitti...

Uudelleen yritän jättää viestiä...
En tajua miks ei äsken onnistunut!!

Ihana idea tuo puu leikkihuoneessa! Ja varsinkin kun lasten tekemät askarrukset pääsee siinä lentelemään :)

Olen myös kerännyt joskus leikkipuiston ympäriltä pajuja ja sitten lasten päikkäreiden aikaan niitä väsännyt... Tänä syksynä ei aika varmaankaan siihen riitä sillä nyt työ arjen pyörityksineen vie liiaksi aikaa...

Ihania päiviä,
syysterkuin, -T

Nina kirjoitti...

Kauniit verhot olet ommellut. Sopivat oikein hyvin tuohon huoneeseen.
Ja tuo maalaamasi puu on oikea taidonnäyte ja upea somiste lasten huoneessa.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Mitä kuuluu Toukokalliolle? Hyvää näköjään.Verhoja on ommeltuu ja tuo puu on kyllä komea.Älä vaan kaada sitä risujen toivossa:)
Tervehdys Pajupirtistä

sanna kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!

Kaisa: Ei varmaan auttais tuota puuta kaataa risujen puutteessa! :)
Hyvää tänne kuuluu, aika toimeliasta syksyä on ollut. Mulla on suunnitelmissa lomamatka naisporukalla viikolla 44 ja sen bongaaminen vie aikaa, kun seuraamme äkkilähtöjä. :)