keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Taimikasvatusta

Kasvatusruukut tein Strömsön ohjeen mukaan, paitsi en valmistanut ruukkumuottia puusta vaan käytin pilttipurkkia ja siitä vähän isompaa muovimukia. :) Lapsetkin tekivät ruukkuja innoissaan. Alemmassa kuvassa ruukut näkyy taka-alalla lasiastiassa ja rikki menneen kehyksen lasin alla. Näin kosteus pysyy aika tasaisena, eikä pikkuruiset riippalobelian taimet kuivu. Viinirypälerasioissa kasvaa lobeliaa ja vihreässä hopeavillakkoa.

Useana keväänä olen ihmetellyt lobelioita, kun ovat niin pieniä, ehtivätkö kukkia ollenkaan. Loppukesästä mulla on yleensä ostetut lobeliat jo aika rumannäköisiä, kun itsekasvatetut kukkii upeasti! Siksi mä vaan joka vuosi viitsin kasvattaa lobeliaa, vaikka se onkin vähän hankalaa, varsinkin koulaaminen. Tuohesta ja hammastikusta tein taimille nimikylttejä, jotka ovat kuivuessa kyllä käpristyneet (saa tekstistä onneksi vielä selvää).

Mustasilmäsusannan taimia

5 kommenttia:

malla kirjoitti...

heippa!just tänään aattelin,että ostan paljon valkosta lobeliaa....
mutta saisinkohan ite aikaseks kasvattaa??:)
häpeäkseni täytyy tunnustaa,etten mitään oo tänä keväänä laittanu kasvamaan.
mutta jospa tästä saisin kipinän:)

Jossu kirjoitti...

Kyllä se ahkeruus sitten kesällä palkitaan kun taimet on kasvaneet ja kukassa.
Vaivaa ja työtä taimien kasvatus vaatii. Sinulla on kuvassa taimet hyvällä kasvulla jo!

Sanna kirjoitti...

Malla ja Jossu, kiitos kommenteistanne! Kyllä ne kukat kasvattajansa palkitsee, kun niitä jaksaa hoitaa. Täällä vaan satelee lunta ja maa on valkoisena, tuntuu että kesä ja kukat on aika kaukana...
Ihanaa viikonloppua!
Toivottelee Sanna

-T kirjoitti...

Nuo sanomalehtikääröt toimii oikein hyvin!
Samalla mallilla mulla nuo lobeliat kasvamassa. Ensimmäistä kertaa tosin niitä kokeilen, hyvä tietää että itse kannattaa kasvattaa :) Mustasilmäsusannaa mulla oli viimevuonna, sain ystävältä itsekasvatettuja alkuja. Niiden siemeniä keräsin loppukesästä ja tarkoitus on ollut laittaa tänä vuonna taas kasvamaan, ne oonkin nyt vaan unohtanut laittaa...Hyvä kun "muistutit" ;)

Sanna kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, TeeKoo. Mä pidin kovasti lehtikääröideasta ja kyllä ne hyvin toimii. Onko sulla hyvin lähtenyt lobeliat kasvamaan? Mulla on koulinta kohta edessä...taitaa olla hankalin puuha lobelian kasvatuksessa, mutta aina niitä on riittävästi hengissä selvinnyt. :) Ole hyvä vaan, muistutuksesta. :) Eikö olekin mukavaa, kun itse kukin saa toisilta ideoita ja vinkkejä toisten blogeista!