tiistai 7. huhtikuuta 2009

Pajuamppelit


Viime kesän kukilta jääneet kaksi muovista amppeliruukkua päällystin nyt pajulla. Punoin ensin pohjan ja sitten kiinnitin rautalangalla muoviruukun pohjassa olevista rei'istä pajupohjaan kiinni. Näin oli helppo punoa muoviruukkua myötäillen sopivaksi. Oikealla oleva amppelin tein yli viikko sitten ja se on melko hyvin kuivunut "oikeaan kokoonsa". Punontapaju ei ollut vielä kuivunut riittävästi, koska se taittui helposti, kuori ratkeili taitoksissa ja oli sen takia hankalaa punottavaa.

Noissa pajuissa mitä olen nyt kerännyt, osassa laatu ei ole paras mahdollinen. Niissä on sellaisia pilkkuja ja ovat muutenkin kirjavan värisiä. Harmahtavat pajut eivät myöskään ole hyviä, ainakaan korin punontaan. Hyvä tuore kuoripaju taipuu nätisti, ei repeile ja pysyy punottaessa paikoillaan. Kerättäessä sen erottaa kiiltävästä, sileästä kuoresta, hyvästä väristä (vihreä tyvestä, punertava latvasta) ja ydinosa on pieni (sen näkee leikatusta pajusta).

Täytyy vaan nyt malttaa odotella, että pajuniput kuivuvat tarpeeksi, niin sitten on mukavampi punoa ja jäljestäkin tulee yleensä siistimpi. Pajuista ja iloista tiistaipäivää!

Ei kommentteja: