sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Pajukorissa kukkii narsissit

Palmusunnuntai on kohta mennyt ja hiljainen viikko alkaa. Tänään sain ystäviltä kukkia ja nautin niiden väreistä ja tuoksuista. Kukat tuovat aina hyvän mielen. Joka kerta kun katson kukkaa, muistan lahjan antajaa lämmöllä. Kiitos kaikille minua tänään muistaneille!

Pajukorin punoin venetekniikalla kahdelle narsissiruukulle sopivaksi. Koristeena on meriheinää, tytön maalattuja kiviä ja pieni kastelukannu, joka on jostain vanhasta asetelmasta otettu talteen. Ohra vihertää jo mukavasti ja pääsiäinen lähestyy. Nyt viimeistään saa karistaa loput muruset talvihorroksesta ja nauttia auringosta, keväästä, lintujen laulusta ja kukista!

Toivon aurinkoa sinun hiljaiseen viikkoon!

3 kommenttia:

-T kirjoitti...

Ihastelen tuota pajukoria, upea venemallinen! Kuivatatko pajut ensin ja sitten liotat niitä vielä, vai miten teet?

Hyvää pääsiäisen aikaa!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kaunis kori on syntynyt käsissässi.Todella taidokas.
Ohratkin on jo oraalla.
Rauhallista hiljaista viikkoa.
kaisa

Sanna kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
TeeKoo, Teen yleensä ns. nahistuneesta pajusta, eli annan pajujen kuivua aurinkoisella seinustalla ulkona pari viikkoa keräämisen jälkeen. Nyt on kyllä täällä pohjanmaalla ollut aika kylmää, eikä paju ollut punontaan valmista kahdessa viikossa. Mä pidin niitä vielä kaksi päivää sisällä,jotta pystyin pääsiäiseksi korin tekemään. Musta tuntuu kuivattaminen ja liottaminen turhan työläältä, siksi teen tuorepajusta. Ajoitan punontatyöt keväälle ja loppusyksylle, silloin kun on paras aika kerätä.
Sanna