sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Tytön huoneen maalaus

Syksyllä selatessani Pentikin kirjaa, ihastuin kuvaan, jossa oli maalattu seinään omenapuun oksa. Se tuntui heti "omalta" ja otin mallin kirjasta tähän oksaan. Piirsin lyijykynällä oksan runkoa vähän paremmin hahmottaakseni, kuinka se oikein seinälle tulisi. Sitten siveltimellä vapaasti maalaten alkoi oksa kasvaa. Käytin kolmea eri väriä perinnemaaleista; vaaleaa oliivinvihreää, roosaa ja valkoista. Maalailin oksaa kahtena päivänä, kukissa meni paljon aikaa ja vieläkin tuntui siltä että pitäiskö joihinkin kohtiin tehdä jotain. Mutta niinkuin muissakin maalauksissa, täytyi vain päättää että nyt se on valmis. Saa olla sellainen kuin nyt tuli. Aina jossain on sellainen pieni tyytymättömyys omiin tekeleisiin. Koetko sinä samoin kun teet jotakin?

Huoneen seinän väri on todella vaalean vihreä, jossain valossa näyttää kellertävältä, joskus melkeinpä valkoiselta. Huone on tosi pieni ja siellä tulee luonnonvaloa vain yhdestä pienestä ikkunasta.
Kirjailua ja kaunista pitsiä kirpparilta ostetussa lakanassa, joka on nyt ainakin vähän aikaa päiväpeitteenä.
Sänky on lapsuuden kodista saatu ja itsekin olen nukkunut siinä. Hiotessani löysin raapustamani rakkausviestin kaiteesta; Sanna & Jari H. :) :) Aika kauan piti kohtaa hioa saadakseni raapusteluni pois. Hassua, kun en ole edes muistanut tykänneeni kyseisestä henkilöstä joskus alaluokilla. Sänky oli punainen ja uutta maalia laitoin kaksi kerrosta. Joistain kohdista ihan vähän kuultaa vaaleanpunainen läpi, varsinkin pinnojen kohdalta kun en viitsinyt niitä kunnolla hioa (käsin). Kuultaminen ei kuitenkaan haittaa, se vähän viehättää...

Vanha puinen pulpetti on myös lapsuuden kodistani. Syksyllä kunnostin sen ja maalasin valkoiseksi. Liitutaulun tyttö sai syksyllä synttärilahjaksi ja se onkin ollut ahkerassa käytössä koululeikeissä ja laskuissa. Tuolin ostin kirpparilta ja olen poistanut siitä suurimman osan maalikerroksista. Tarkoitus on maalata sekin valkoiseksi, mutta jotenkin puolin värikäs pinta viehättää enkä ole vielä raskinut maalata.

Vielä on paljon sisustettavaa neitin huoneessa, kun löytäisi sopivan lampun, kaapin ja muuta säilytystilaa. Nyt on kuitenkin jo saatu sinne tärkeimmät tavarat ja tyttö nukkuu siellä ensimmäistä yötä, yksin omassa huoneessa. Taisi illasta vähän jännittää, kun on tottunut veljien kanssa nukkumaan.

3 kommenttia:

Suvikummun Marja kirjoitti...

Upean herkän maalauksen olet tehnyt.
Nuo käsinvirkatut pitsit on aivan upeita, kelpaa siellä nyt tytön nukkua, varmasti viihtyy.
Meillä täällä poistellaan vanhoja tapetteja eteisestä ja minun työhuoneestani, meinaa kärsivällisyys loppua....jospa joku tapetinvalmistaja keksisi helposti irrotettavan tapetin, niin varmasti menisi uuttakin tapettia enemmän kaupaksi, kun vaihtaminen olisi helppoa !?
Mukavaa palmusunnuntain iltapäivää Sinulle !

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kaunis huone tuli.Upeasti maalattu.

maano kirjoitti...

seinämaalaus on upea :) ihana pulpetti