torstai 23. huhtikuuta 2009

Pajua ja kallioita

Eilen kokeilin tehdä pajusta päivänvarjoa, jonka laitan kesällä jollenkin köynnökselle tueksi. Varjo oli mielestäni haastava tehdä ja käytinkin aloituksissa apuna rautalankaa, jotta pajut pysyvät haluamallani paikalla. Toinen voisi sujua jo helpommin, kun tietää miten eri kohdat tekee.

Varjon kuvasin tonttimme eteläisellä reunalla, joka on ollut luonnonmukaisena kivikkona viime syksyyn asti. Siinä ennen kasvoi kivasti sammal, puolukka, katajat ja mustikkakin sulassa sovussa. Pari vuotta sitten oli tosi kuiva kesä ja varvut katosivat lähes kokonaan. Tilalle huomasin kasvavan heinää. Harmitti, kun olin suunnitellut säilyttäväni alueen luonnonmukaisena. Enää se ei ollut kaunis ja aloin lapion kanssa tutkimaan mitä sammaleen alla on. Ilokseni paljastui mukavia kallioalueita ja koloja niiden välissä. Tänään lapion kanssa suunnittelin mitähän alueelle tekisin. Vähän sain puhdistettuakin, mutta jos maapeitettä oli vähänkin paksummin, se oli jäässä eikä sitä saanut irrotettua. Kipeän selkäni takia joudun olemaan aika varovainen lapiopuuhissa, mutta oikeissa asennoissa ja vähän kerrallaan pystyn jotain tekemään. :)

On ihana suunnitella nyt uutta aluetta pihaamme ja hyvänä puolena siinä on eteläinen ilmansuunta, joten se sulaa keväällä aikaisin. Etupiha meillä on pohjoiseen päin ja sen vuoksi kevät tuntuu tulevan aina niin myöhään pihallemme.
Japanin solmut tein tukemaan ja koristamaan varjoa.

7 kommenttia:

Suvikummun Marja kirjoitti...

Upea tuli päivänvarjosta, ja niin siistit japaninsolmut olet saanut tehtyä (:
Siitä tulee todella hieno köynnöstuki.
Pihalle tekisi minunkin kovasti jo mieli, taimitarhalta onkin joka päivä tarttunut jotain mukaan, orvokkeja ja pelakuita nyt ensi alkuun. Työpäivät vaan venyvät siellä niin pitkiksi, että illalla ei jaksakaan enää lähteä omalle pihalle :(
Kunhan ilmat tästä lämpenevät, niin sitten taas jaksaakin paremmin.
Aurinkoterveisiä Sinulle ! Risusydän

-T kirjoitti...

Olet kyllä taitava käsistäsi! Hienot solmut kun lähemmin tarkastelee :) Voin kuvitella että köynnöskasviin tuo varjo sopii mainiosti. Vaikka mustasilmäsusannaa, elämänlankaa, mitä vaan voisin mielikuvissani jo siinä nähdä... Tekis itsekin mieli kokeilla tehdä. (En kylläkään varmaan noin hienoa saisi tehtyä, mutta inspiraatio tässä siis herää :))

Kaunis tuo teidän tontin kivikkopolku. Kyllä luonto voi olla kaunista :)
Lämmintä on viikonlopuksi luvassa...Oikein kaunista viikonloppua!!

Sanna kirjoitti...

Kiitos mieltä lämmittävistä kommenteistanne! On aina yhtä mukava lukea ajatuksianne!
Risusydän, toivon virkeitä pihapäiviä sinulle.
TeeKoo, kokeile ihmeessä tehdä tuollaista varjoa. Halutessasi voin antaa vinkkiä tekemistä helpottaakseen, ettei kaikkien tarvitse opetella 'kantapään kautta'. Lämpöisin terveisin Sanna

Jossu kirjoitti...

Hieno!
Jotkut osaa ja sinä se osaat.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Upeeta Sanna,Tosi hieno.
Hahaa, mullakin on puolivalmiina oma varjo kun inspis sen suhteen lopahti uusien tullessa tilalle.
Mutta kyllä se kesäksi valmistuu.
Siistit solmut olet saanut aikaiseksi.

Possumamma kirjoitti...

Oi, ompas hieno! Kumpa osaisin itsekkin pajusta jotain väkertää, sitä, kun meillä kasvaa melkein riesaksi asti.

Sanna kirjoitti...

Jossu, Pajupirtin Kaisa ja Possumamma, oli ihana lukea kommenttinne! Varjon idean sain Pajupirtin Kaisalta ja hänen vinkkaamasta kirjasta, jos nyt oikein muistan! Ihania kevätpäiviä teille!