lauantai 2. tammikuuta 2010

Hyvää ja onnellista vuotta 2010!Uusi vuosi on vaihtunut...meillä sairastelujen merkeissä. Olen ollut flunssassa joulusta asti ja vieläkin kurkkukipu ja yskä häiritsee tekemisiä ja nukkumistani. Tänään oli ulkona auringon paistetta ja uskaltaiduin kuvailemaan lähiympäristöön 16 asteen pakkasessa. Meidän tien varressa on vanha nuorisoseuran talo, jossa ei nykyään ole enää mitään toimintaa. Halusin kuvata sitä nyt, koska se on tullut meille niin tutuksi rakennukseksi ja eihän sitä tiedä, puretaanko se tuosta joskus pois. Ikkunat ovat kuurankukkien peittämät.Muutama postaus taakse päin kerroin että pihastamme pääsee suoraan metsäpoluille. Aikoinaan kun kunta kaavoitti tätä aluetta uudelleen, oli vaarassa hävitä kaikki nämä polut! Tähän kohti oli suunnitteilla omakotitalotontti... Paikkaan jossa on upeat kalliot ja polut. Viemärin takia parhaimmat kalliot olisi pitänyt räjäyttää. Mitä järkeä pienellä paikkakunnalla kaavoittaa tontteja vieri viereen? Miksi ei haluta säilyttää kaunista maalaismaisemaa?  Mä en voinut hyväksyä kaavoitusehdotusta ja tein siitä silloin valituksen. Keräsin lähialueen ihmisiltä nimiä, jotka myös haluavat metsäpolkujen säilyvän ja olevan kaikkien halukkaitten käytössä. Kehotin kaavoittajia ja päättäjiä myös käymään paikalla katsomassa. Valitus kannatti, sillä parhaimmat alueet metsästä kaavoitettiin puistoalueeksi! Usein metsässä kulkiessa olen tyytyväinen siihen että aika hankalassa elämäntilanteessa jaksoin puuttua asiaan. Ehkä se auttoi kun muistin kuinka ihanaa lapsena "omassa" lähimetsässä oli juosta ja leikkiä. Tahdoin samaa omille lapsillenikin. :)Polku johtaa suoraan pihalle ja... ovelle.

 
Pihalla risulintukin on saanut lumihatun ja -viitan. Vähän enää nokkaa näkyy lumipeitteen alta.
Kauankohan hattu vielä säilyy päässä?


Kelo jaksaa vielä kannattaa kevyttä pakkaslunta.


Kurkataanpa naapuritontille...vanha sauna...


Ja uudempi sauna.
Uuden vuoden aattona oli ihana saunoa siskon ja tyttöni kanssa. Lompsimme sinne mieheni kamikit jalassa, kylpytakki ja pyyhe päällä, väistellen kallion koloja. Kuun valossa näki hyvin.
Kiitokset hyvälle naapurille jälleen saunan lainasta!


Illalla laitan lyhtyihin kynttilät.
Kun tulee vieraita ja juhlimme poikamme 11-vuotissyntymäpäivää.
Valtavasti onnea rakkaalle pojalleni!


Nyt sormia jo palelee...
Ihanaa, kun on takassa tuli.
Sisällä on lämmin.

Toivatan uuteen vuoteen oikein paljon onnea, rakkautta ja terveyttä!

17 kommenttia:

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Olinkin jo unohtanut tuon kaavoitusasian! Se oli kyllä mahtava homma, vähiin olisi käyneet metsäalueet tässä kylän pinnassa jos alkuperäiset suunnitelmat olisivat toteutuneet, hyvä homma että tartuit toimeen silloin :) Onnittelut päivänsankarille!

sanna kirjoitti...

Kiitos, Hannele! Kerron terveiset Sankarille!

Ainosofia kirjoitti...

Upeita talvikuvia...
Näissä on sitä jotain.
Jokohan sitä uskaltais kameran kanssa huomenna ulos ;)

Suvikummun Marja kirjoitti...

Hienoja talvikuvia, pitkästä aikaa koko maassa saadaan nauttia kunnon talvesta. Onpas hienoa, että olet aikanaan pystynyt vaikuttamaan siihen kaavoitusasiaan, aika vaikeaa se yleensä on!
Pikaista toipumista sinulle ja onnittelut synttärisankarille!
Tänään muuten on minun poikani syntymäpäivä, täyttääkin jo 24 vuotta, kylläpäs aika kuluu nopsaan :D
Oikein onnellista vuotta 2010 sinulle ja koko perheellesi!
t. Marja

Amalia kirjoitti...

Myöhästyneet onnittelut 11vuotiaalle. Onnellista ja ilosista Uutta vuotta sinulle ja perheellesi.

Sirkka kirjoitti...

Oikein hyvää uutta vuotta tässä pirteänä toivottelen, tulin just metsästä -26 astetta..samoin meiltä myös pääsee ovelta metsään..metsä tosin ei ole oma, mutta metsä kuitenkin.

Kauniita talvisia kuvia!

LeenaJohanna kirjoitti...

Onpa kaunista maalaismaisemaa.

Ihana paikka teillä.

Onnea paljon 11v. johdosta!!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Vai sellaisia kuuluu Toukokalliolle. Koittakaahan parannella siellä itseänne.
Harmi olisi nuorisotalon kohtalolle jos se purettaisiin.Niin kauniit smyygitkin. Jos vailla laittaisitte sen kyläläisten voimin toimintaan. Myyjäisiä, tantsuloita ja lasten harkkapaikaksi. Se ois ainakin mun mielestä kivaa touhua.
Oikein hyvää loppiaisviikkoa teille kaikille ja onnittelut
vesselille.
Kaisa

Nina kirjoitti...

Hei ja hyvää uutta vuotta sinne kauniisiin lumimaisemiin!:)
Pidetään nuorisotalolle peukkuja, että saisi vielä uuden elämän.

Pikaista paranemista!:)

Tuula kirjoitti...

Mukavaa alkanutta vuotta "kissankulmaan". Teidän nurkilla näyttää tunnelmalliselta. Oli hienoa että otit kaavoitusasian haltuusi, sait aikaiseksi hyvää. Lähimetsä on lapsuuden iloisten muistojen paikka, onneksi Suomenmaamme on aika metsäinen maa ^^.
Toivottavasti sairastelut historiaa.

sanna kirjoitti...

Kiitos teille ystävät, kun olette niin runsaasti kirjoitelleet! :)

Ainosofia: Pakkaseen taitaa tottua aika pian, kun vaan ulos uskaltautuu. Joku sanoi että tällaisia pakkassäitä olisi ennustettu helmikuun puoleen väliin. :)

Risusydämen Marja: On oikeesti ihanaa kun on kunnon talvea...tuntuu että siitä onkin aikaa. Vesisateita en talveen kaipaa, mieluummin vaikka paljon pakkasta. Onneksi olo tuntuu jo vähän paremmalta, eli toivutaan...

Amalia: Kerron terveiset pojalle! Kiitos onnitteluista!

Sirkka: Ei tuokaa metsä ole meidän oma...Taitaa olla kunnan puistoaluetta. Mutta mukavaa se on kun on metsää niin lähellä.

LeenaJohanna: Mä kyllä nautinkin asua tässä, kun on ikkunoista kaunista katseltavaa kaikkina vuoden aikoina. Vaikka vieressä onkin kaksi naapuria ihan lähellä, niin se ei häiritse. :)

Pajupirtin Kaisa: Olen yrittänyt juoda inkiväärihunajateetä ja yskiä paljon, jotta keuhkot puhdistuisi. :) Paremmalta tuntuu jo. Tuon nuorisotalon omistaa nykyään yksityinen henkilö, joten taitaa olla hänen käsissä kuinka talolle tulevaisuudessa käy. Hyvää pelitilaa siellä olis pojille... ;)

Nina: Kiitokset sanoistasi!

Tuuluska: Omissa silmissä lähiympäristö näyttää välillä liiankin tutulta... On joskus hyvä kuvailla ja tarkastella vähän kuin ulkopuolelta ja nähdä ympäristö kauneus. Keittiön ikkunan näkymästä pidän meillä erityisesti, kun näkee vähän kauemmas. ( Talo on mäen päällä)
Toivottavasti maanomistajat ymmärtävät myös säilyttää Suomen metsäisenä maana. Mua toisinaan kauhistuttaa kun näkee tosi laajoja avohakkuita ja maa käännetty ihan nurin. Onkohan siitä pitemmän päälle hyötyä? Ainakaan kaunista se ei ole.

Tyynenmeren Aaltonen kirjoitti...

Hienoa, etta paattajat ottivat valituksesi huomioon! Ihania kuvia!

Marge kirjoitti...

Hienoja kuvia!
Ja tuo kaavoitusasia, olipa hieno juttu, että jaksoit ajaa hyvää asiaa eteenpäin!!! Joskus vaaditaan sitä kansalaisuusaktiviteettia, hyvä sinä!!!:))

Onne sankarille, näin myöhästyneesti!

pilvikki kirjoitti...

Hienoa kansalaisaktiivisuutta! Ja kyllä kannatti liikkua nimilistan kanssa! Kauniita kuvia oli, ja kaikkea hyvää sinulle alkaneelle vuodelle!

LENNU kirjoitti...

Kauniita idyllisiä kuvia. Kyllä kannatti älähtää kaavoituksesta, niin kauniin näköistä polullanne on.

Toivon kaikkea hyvää Sinulle ja Perheellesi alkaneelle uudelle vuodelle!

Pakkasterveisin, Lennu!

Wilhelmiina kirjoitti...

Kauniita kuvia täällä jälleen ja tulin oikeastaan toivottamaan Hyvää Uutta vuotta ! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kaunista viikonloppua:)

sanna kirjoitti...

Kiitos Mia, Marge, Taru, Lennu ja Wilhelmiina!