maanantai 1. kesäkuuta 2009

Pajupalloja ja juurikranssi

Männynjuurikranssi syntyi minun huonona päivänä. Mielentilan rauhoittamiseksi menin repimään juuria irrotetusta juurakosta pihaltamme ja pyörittelin niitä kranssiksi. Kummasti käsillä tekeminen auttaa... Valmiiksi sen tein muutama päivä sitten vanhoilla koristuksilla, mitä säilöstä sattui löytymään. Sinitähdet koristavat kuvaushetkellä pienessä kastelukannussa. Kranssi löysi paikkansa kasvihuoneen ovesta ja toivottelee sydämellisesti astumaan sisälle. Kasvihuoneessa on lähes aina hyvä olla ja sinne voi myös mennä rauhottamaan mieltään, kun tunteet liikaa myllertää. Ajattelen kiukkuisena tai surullisella hetkellä, että näilläkin tunteilla on tarkoituksensa ja tästäkin lopulta seuraa jotain hyvää. Ainakin opin itsestäni jotain uutta. :)

Pajupalloja olen tehnyt tilaustyönä ja muutaman pienemmän teen vielä lisää liotetusta pajusta. Kuivuneet pajut ovatkin likoamassa suksiboxista tehdyssä moottorikelkan ahkiossa. :) Ompahan sillekin kesällä käyttöä, ahkioon mahtuu todella paljon pajuja. Näissä palloissa oli samat haasteet kuin mulla on ollut muissakin pajutöissä, eli paju taittuu. Olen kokeillut monenlaisia keinoja taittumisen estämiseksi... Pieniä palloja ei voinut tehdä ja näissäkin piti käyttää aika paksua pajua, jotta saisi jotenkin pallon näköisiä. Työhön nähden olen tyytyväinen lopputulokseen. Ehkä mä sittenkin voin niitä "asiakkaalle" tarjota.

Meillä vietetään tänään tuplasynttäreitä kun poikamme täyttävät kuusi ja kaksi vuotta. He saivat yhteisesti lahjaksi uima-altaan, jossa voivat uiskennella mielin määrin kesäaikaan. Voihan olla, että isommat lapset ja aikuisetkin mahtuvat altaaseen pulahtamaan. Eilen vietimme anopin valmistujaisia mökillä ja sää todella hellitteli meitä. :) Pelasimme biitsiä, kävimme saunassa ja uimassa ja vietimme oikein mukavan päivän sukulaisporukalla syömistä unohtamatta. Ihana kesäloman alku! P.S. Biitsin pelaaminen on nyt mun lempiharrastuksia! Siitä todella nautin. :)

Ihania, aurinkoisia kesäpäiviä toivotellen Sanna

5 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Jo on sievät pallot ja tasaiset, hienoa.Samoin tuo juuri on aivan mahtavaa materiaalia. Mitä käkkäräisempi sen hienompi. Tosiaan kauniita.
Hyvää synttäriä lapsosille.

malla kirjoitti...

voi mitä ihania kampauksia olit loihtinut alemmassa postauksessa!!!!oletko kampaajakin?
ja tuo juurikranssi on mahtava!!!kunpa aina osaiski ja muistais kanavoida sen pahan olon/huonon tuulen johonkin konkreettiseen tekemiseen, no siivous on kyllä aika hyvä...mutta tässä oli kyllä hyvä muistutus,että huutamisen ja äksyilyn sijaan tehään jotain luovaa:)!!yritän muistaa ensikerralla ,ku hermo kiristyy;)

Sanna kirjoitti...

Kiitos kommenteista Kaisa ja Malla! :) Malla, teen kampauksia ihan harrastuksena ja olen ns. itseoppinut kampaaja, eli en tosiaankaan osaa kaikenlaisia kampauksia, kaikki on vähän sellaisia kokeiluja, joskus onnistuu hyvinkin, tulee sellainen kuin "asiakas" haluaa. Mulla on useinkin vähän liikaa tunteet pinnassa ja on ollut pakko opetella erilaisia keinoja niiden sietämiseksi ja rauhottamiseksi, jotta niistä ei olisi niin paljoa haittaa lähimmäisille. Liikunta, käsillä tekeminen ja kirjoittaminen on mulle parhaita keinoja. :)

Marge kirjoitti...

Hei!

Ensimmäistä kertaa blogissasi.
Sinä olet todella taitava käsistäsi!! Kaikkea ihanaa olet tehnyt niin pajusta kuin hiuksista;)
Tänään ei ole minun paras päiväni, pitää varmaan lähteä maalaamaan...;)

Sinulle leppeää kesää!!

selma kirjoitti...

Pajupallot saa parhaiten tehtyä tuoreesta pajusta ja muita pajutöitä liotetusta, mutta kivasti olet onnistunut näistä liotetuistakin vitsoista tekemään palloja. Tuore paju ravistuu hiukan, mutta sitten voi vähäsen tihittää niitä jälkeenpäin. Hyvää kesänjatkoa :)