tiistai 25. elokuuta 2009

Kesäkukkia pihalla

Vielä on kesää vähän jäljellä, ainakin kukkien muodossa. Kasvattamiani daalioita ja lobelioita.

Pajuamppelissa petunioita, mustasilmäsusannaa ja lobeliaa.

Tämä mustasilmäsusannaruukku on ollut aika aurinkoisella paikalla ja lehdet siitä syystä vaaleita. Varjossa näyttää menestyvän paremmin. Taustalla pölkyn päälle on päässyt uudelleen käyttöön alumiininen mehumaijan alaosa, nyt kukkaruukun muodossa.

Limenvihreät zinnian taimet palkitsevat nyt kasvattajaansa kukinnoillaan. Ne kestää maljakossa parikin viikkoa ja ovat muutenkin hyvää kimppumateriaalia tanakan varren takia. Näistä taitaa tulla yksi suosikeistani, samoin kuin ovat kesäpäivänhatut.

Isosamettiruusua olen myös käyttänyt leikkokukkana. Ensi vuonna taidan kasvattaa pienempää lajia, kun nämä kasvoivat vähän liikaakin... :)

Gladiolus on todella näyttävä kukka. Näitä on kiva viedä vaikka ystävälle vieraillessa, hyvä vaihtoehto kimpulle.

Kivimuurin reunalla kasvaa krassi.

Hopeavillakkoa kasvatin ekakertaa ja aika pieneltä ne alkukesästä näytti kun penkin reunaan istuttelin. Kesä on niitäkin kasvattanut mukavasti, ehkä mä näitä joskus toistekin kasvatan. Zinniat laitoin myyrän syömien perennojen paikalle, jotain sieltä kesän mittaan on kuitenkin noussut. :)

Voimme vielä nauttia lämpöisistä säistä, kukista, perhosista... Samalla kun varaudumme talven varalle poimien erilaisia metsän antimia, mustikoita ja vadelmia. Kohta kypsyvät puolukat ja tyrnit. Sieniäkin voisi vielä katella. Ja ihanaa kun kesää on vähän jäljellä. Iloitkaamme siitä!

4 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Kaunis toi Zinnia. Ens vuonna haluun kans ton värisiä. Oliko koko pussi tuota väriä? Minä ostin sekoituksen ja matalia punaisia, kauniita nekin.

Sanna kirjoitti...

Amalia, Kaikki oli saman värisiä siinä pussissa. Väri on tosi hyvä toisten kukkien kanssa kimpussa. :)

Inkivääri kirjoitti...

Kaunista, kävin koko blogin kerralla läpi:)

sanna kirjoitti...

Kiitos Inkivääri vierailustasi! Tervetuloa uudelleen. :)