tiistai 22. syyskuuta 2009

Ensimmäiset omenat

Kuusi vuotta pihalla kasvaneet omenapuut alkavat palkita hoitajaansa. :) Neljästä puusta kahdessa on kypsymässä omenoita. Yhtä (raakaa) olen maistanut, kun kuopus ylsi ottamaan sen puusta eikä oikein sitten maistunutkaan. Nämä omenat saavat vielä kypsyä puussa kun hyviä päiviä tuntuu riittävän.

Tästä omenasta vanhin poika totesi, että on ihan oikean omenan kokoinen ja ihmetteli miksi omena ei punastu. Yllätyin kuinka suureksi osa omenoista on kasvanut. Lajin nimi on Suislepp. Ananaskanelissa on pienempiä ja vähän punertavia omenoita. Odotan innolla milloin pääsen omenoita maistamaan, toivottavasti kypsiä omenoita.

Makoisia syyspäiviä sinulle vierailija!

3 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Herkulliselta näyttävät.Rouskis.
Niin puhtosia, ei matosen jälkiä.
Omenasato on todella ollut runsas tänä kesänä. Sosetta olen tehnyt ja syönyt kymmeniä kiloja.Tuntuu kuin olisi itse yksi omena.
Töissä asiakkaat on innoissaan kun kannan sinne maistiaisia.On vielä sellaisiakin ihmisiä jotka kiittäen ottavat vastaan mitä ilmaiseksi tarjotaan.
Iloisia hilloamispäiviä sinulle.
Kaisa

Vuokko kirjoitti...

Hyvää kannattaa odottaa. Eikö tunnukin aika hienolta, kun ekaa satoa tulee!!!

sanna kirjoitti...

Kiitos Pajupirtin Kaisa ja Vuokko kommenteistanne! Mistä muuten tietää milloin ne on kypsiä? Tippuuko ne silloin vai irtoaa helposti? Jos pakkaset kohta yllättävät, niin kannattaako mun kerätä ne puista pois?