torstai 10. syyskuuta 2009

Kesäpäivänhattuja syntymäpäiville

Perhosia lenteli tänään paljon, tieten auringon houkuttelemana. Tuuli viileni iltaa kohden ja syksyn tuntua oli ilmassa muutaman oikein kesäisen päivän jälkeen. Kuvassa toinen perhonen ehti just lentää kukasta pois kun kuvasin, ehkä oikeassa laidassa näkyy aavistus perhosen siipeä.

Asetelman ja kukkakimput tein 60-vuotissyntymäpäiville äitini ja minun kukista. Kukkina käytin kesäpäivänhattua, syysleimua, kelloköynnöstä, zinniaa, mustamarja-aronian oksia ja tuoksuvadelman lehtiä. Äidilläni on tänä kesänä aivan upea kesäpäivänhattupenkki, josta riittää antaa kukkia useille vierailijoille kotiin viemiseksi. Oikein paljon vielä onnea päivänsankarille!

Illalla poikkesin katsomassa perinteisen kanttarellipaikan ja sainkin vajaan sankollisen (9l). En koskaan ole löytänyt täältä niin paljoa kerralla kanttarellia. Keräilin ne metästä joutusasti, kun hirvikärpäset hätyyttelivät. Vieläkin tuntuu niskassa, onko siellä jokin mönkijäinen. :) Lapset söivät innoissaan paistettuja sieniä ja loput jätin huomista salaattia tai kastiketta varten. Vielä innostais käydä katsomassa muitakin sieniä, mutta ne hirvikärpäset... ne inhottaa, mutta kait niihin täytyy vaan tottua, jos aikoo syksyllä metässä kulkea.

Korin olen uudistanut maalaamalla valkoiseksi perinnemaalilla ja se onkin meillä leipäkorina, kun on riittävän iso.

Mukavia syksyisiä tuulia ja tunnelmia toivotellen Sanna

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nyt on todella hyvä sieni vuosi. meilläkin on pakkanen pullollaan. kauniita kuvia tällä-ihastelen

sanna kirjoitti...

Kiitos Mi kommentistasi! :)

Nina kirjoitti...

Herkulliset värit <3