keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Säilytysjuttuja

Säilytyspaikkoja ei ole koskaan tarpeeksi ja yritän jatkuvasti ratkaista kuinka saisin paremmin pidettyä tavarat järjestyksessä. Ehkä juuri siksi kun perheen äitinä pitäisi aina tietää missä tavarat ovat tai minne jokin kuuluu laittaa. :) Tietääköhän sitä aina itsekään mihin kaikki kuuluu? Yritän asia kerrallaan järjestellä taloamme ja tavaroitamme niin että kaikille olisi omat paikkansa. Ehkä seitsemän henkisessä perheessä toivoton yritys, mutta ainakin parempaan järjestykseen olisi mahdollista päästä. Toiveikkaana olen, kun jo kaksivuotias kysyy "Minne tämä kuuluu?" :)

Poikien huoneeseen maalasin metallipontöstä mailoille säilytyspaikan. Kiiltävällä ruskealla spray-maalilla vähän epätasaisesti ja perinne maalilla espanjankielinen teksti "raqueta". Nyt tennismailat ja sählymailat löytyy milloin mistäkin, mieluisimmat paikat kuitenkin kummankin ulko-oven edestä ja varmasti poikittain...

Toinen pönttö on muovin keräykseen, siinäkin espanjankielinen teksti "materia plastica". Muovin keräys on nyt aika lähellä keittiötä, portaiden alla olevassa "tilavassa varastossa". Nimi tulee siitä että sinne aina vaan mahtuu kaikkea säilytykseen vaikka neliöitä on tuskin kahtakaan ja tila on portaiden takia matala. :) Kuitenkin se on osoittautunut todella tarpeelliseksi paikaksi, varsinkin jätteiden keräyksen takia. Syksyn mittaan taitaa järjestelyt jatkua... Kuinka sinulla, innostutko sinä syksyllä järjestelemään paikkoja?

Mukavia kotihetkiä toivotellen
Sanna

7 kommenttia:

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Ihania pönttöjä! Meillä on koitettu laittaa turhaa tavaraa kovasti pois, kunhan saadaan kaapit käytyä läpi niin eiköhän taas ala paremmin löytyä paikat tavaroille :)

Amalia kirjoitti...

Voi, voi , kun jostain saiskin tarmon julman taivaan jumalilta, että sais jotain järjestykseen. Kaikki muu hämppä tuntuu niin paljon mukavammalle ;)

Sanna kirjoitti...

Hannele: Eikö olekin ihanan vapauttavaa kun pystyy luopuun tarpeettomista tavaroista ja hyllyille saattaa tulla tilaaki? :) Siitä saa sitten virtaa seuraavan paikan järjestämiseen.

Amalia: Huomasin että siitä tuli kiinnostavampaa, kun samalla miettii mitä uusia säilytysjuttuja voisin tehdä ja mitkä tavarat tarvitsee uutta paikkaa. Välillä siivoo, sit askartelee, sitten jatkaa... On ilo katsella lopputulosta ja toivoa parasta, että järjestys säilyisi...edes hetken. :) Toivon järjestelytarmoa sinulle!

Elisa kirjoitti...

Ihania juttuja olet 'tuunaillut'. Siivous ja vanhasta luopuminen on joskus vaikeaa, mutta miten hyvä mieli siitä tuleekaan.
Voisitko lähettää sitä tarmoa ja energiaa hitusen tännekin, sillä vaatehuone pitäisi siivota ;)

Nina kirjoitti...

Näppärästi olet tekaissut nuo pöntöt ja oikein sievätkin ne ovat!
Säilytystilasta on aina puutetta, vaikka otin toissa keväänä oikein asiakseni käydä kaikki komerot ja varastot läpi, onko kenties turhaa rompetta nurkissa ja olihan sitä. Kummasti vaan, kun tavarat pitää järjestyksessä ja oikeilla paikoillaan, sitä tilaa tuntuu sittenkin järjestyvän. Tokikin meillä oli tilanne silloin se, että kaksi vanhinta muuttivat kotoakin.

Miia/ Rajalan tupa kirjoitti...

Nää on tosi hienot.Hyvä idea,pistän korvan taa.

marikan kirjoitti...

Kivat pöntöt olet tuunannut, laitan minäkin mieleni sopukoihin tuon idean.

Ekaa kertaa täällä visiitillä ja kaikkea kivaa täällä näkyy olevankin...taidan palata toistekin.